Laptop2.jouwweb.nl
Home » Harry Potter

Harry Potter

http://www.dreuzels.com/

http://www.harrypotter.nl/index_flash.html

» Waar de magie blijft leven «

Op onze site kan je al jarenlang alles te weten komen over de Harry Potterwereld. We hebben nieuws dat steeds up-to-date is, we hebben Encyclopedieën met een schat aan informatie en we hebben zelfs een Superquiz waar je jouw Harry Potterkennis kan testen.
Wil je eens ervaringen of meningen uitwisselen met andere Dreuzels? Ga dan naar het forum en plaats daar je reactie!

» Teaser Questions op Pottermore «
Sinds december zijn de eerste zeven hoofdstukken van boek 3 beschikbaar op Pottermore. Wanneer de volgende hoofdstukken zullen verschijnen is nog steeds niet bekend, maar we weten wel dat het hoofdstukken 8 tot 15 zullen zijn. Momenteel vind je op de Pottermore Insider elke dag een Teaser Question die al een stukje van de nieuwe hoofdstukken laat zien.

Voor spelers van PS3 is er nog interessant nieuws: vanaf april zal je Pottermore ook kunnen spelen op PlayStation Home. In 3D zal je door alle hoofdstukken kunnen rondlopen. Hier vind je de trailer!
Gepost door Karen op 19-03-2013 om 13:04 | Reacties [1]
» Teaser trailer van The Bling Ring «
De eerste teaser trailer van The Bling Ring met Emma Watson is online verschenen! In de trailer zien we een totaal ander personage dan we van Emma gewend zijn. Binnenkort volgen er waarschijnlijk meer trailers, want de film heeft eindelijk een releasedatum gekregen in Amerika, 14 juni.

Zoals jullie hiernaast in de kalender kunnen zien, wordt ons forum vandaag alweer 11 jaar oud! In deze topic kan je het forum feliciteren.
Gepost door Karen op 09-03-2013 om 11:18 | Reacties [1]
» Emma drie keer genomineerd voor MTV Movie Awards «
De voorbije jaren werd Harry Potter vaak genomineerd voor de MTV Movie Awards, maar dat kan nu helaas niet meer! Toch heeft Emma Watson dit jaar maar liefst drie nominaties in de wacht gesleept voor haar rol als Sam in The Perks of Being a Wallflower. Samen met Logan Lerman is ze genomineerd voor "Best Kiss", waarvoor ze vorig jaar trouwens ook was genomineerd samen met Rupert. Verder kan ze ook winnen in de categorieën "Best Female Performance" en "Best Musical Moment". Er is wel grote concurrentie van onder andere Les Misérables en The Silver Linings Playbook. Hier kan je stemmen!
Gepost door Karen op 07-03-2013 om 11:22 | Reacties [2]
» Uitbreiding Wizarding World opent in 2014 «
Vandaag heeft de burgemeester van Orlando bevestigd dat de uitbreiding van Wizarding World zal openen in 2014. Waarschijnlijk was het niet de bedoeling dat hij dit nu al vertelde, maar hij had het toch over "next year" in het interview. Om commerciële redenen wachten ze best tot het laatste moment om de uitbreiding van het themapark officieel aan te kondigen.

Toch verschijnen er alsmaar meer foto's van het nieuwe Wegisweggedeelte van het park! Deze week zijn er nieuwe luchtfoto's online verschenen, waarop je goed kan zien hoe groot het nieuwe deel van het park is en waar de Zweinsteinexpres zal rijden.
Gepost door Karen op 28-02-2013 om 17:57 | Reacties [1]
» Daniel en Helena bij de Oscars «
Vannacht vonden de 85ste Academy Awards, beter bekend als de Oscars, plaats in Los Angeles! Zowel Daniel Radcliffe als Helena Bonham Carter waren aanwezig; hier kan je foto's van hen bekijken op de rode loper. Daniel zong samen met Joseph Gordon-Levitt en Seth MacFarlane een liedje in het begin van de show. Later presenteerde hij ook nog de Oscar voor Best Production Design, samen met Kristen Stewart van the Twilight Saga.

Helena Bonham Carter zong samen met de cast van Les Misérables het bekende liedje "One Day More". In de film speelde zij Madame Thénardier. Les Misérables won drie Oscars!

Wie filmpjes van betere kwaliteit vindt, mag dat altijd melden in de reacties of op ons forum!
Gepost door Karen op 25-02-2013 om 11:12 | Reacties [2]
» Filmpje van de Wand Combat Lessons «
Er is een kort filmpje verschenen van de Wand Combat Lessons waarover we jullie hier vertelden. In het filmpje legt de choreograaf uit welke bewegingen je het best maakt met je toverstok om een geloofwaardige spreuk af te vuren. Tot 24 februari zal Paul Harris deze lessen geven in Leavesden Studios!
Gepost door Karen op 19-02-2013 om 19:33 | Reacties [1]
» Rupert Grint in Super Clyde «
Rupert Grint heeft zijn eerste hoofdrol na Harry Potter in de wacht gesleept! In de komedie Super Clyde zal hij een lieve maar neurotische man spelen, die het gevoel heeft dat hij nergens bijhoort, tot hij een erfenis krijgt en met dat geld goed wil doen in de wereld, als een soort superman. Veel meer is er nog niet geweten over het project. Als het tegenvalt, kan het bij een paar afleveringen blijven, maar als het een succes wordt, kan het een langlopende serie worden op CBS.
Gepost door Karen op 15-02-2013 om 13:24 | Reacties [1]
» Nieuwe cover van boek 1 in USA «
15 jaar lang tekende Mary GrandPré de covers van de Amerikaanse Harry Potterboeken. Nu zal er in september een nieuwe box uitkomen in Amerika, met volledig nieuwe covers, getekend door Kazu Kibuishi. De cover van Harry Potter and the Sorcerer's Stone is vandaag vrijgegeven. Dit was de oude Amerikaanse cover.

Binnenkort zullen ook de covers van de andere boeken verschijnen!
Gepost door Karen op 14-02-2013 om 12:37 | Reacties [10]
» Wand Combat Lessons in Leavesden Studios «
De Leavesden Studios zijn nu bijna een jaar open en hebben al een aantal speciale dingen georganiseerd, zoals een Halloweenweek en een volledige maand met kerstversieringen. Binnenkort zullen er Wand Combat Lessons zijn. Dit houdt in dat Paul Harris, de choreograaf die in film 5 de acteurs leerde vechten met een toverstok, de bezoekers een aantal trucjes zal leren. Geloofwaardig met een toverstok zwaaien en duelleren is immers niet simpel, het vereist een aantal geoefende bewegingen!
Gepost door Karen op 08-02-2013 om 20:17 | Reacties [4]
» How to be Daniel Radcliffe «
Er is een leuk filmpje online verschenen waarin Daniel Radcliffe in een paar stappen uitlegt "how to be Daniel Radcliffe". Het is een korte sketch die natuurlijk niet al te serieus moet worden genomen!

Het filmpje werd opgenomen voor Bad Teeth, een kanaal op Youtube dat regelmatig allerlei komische sketches en animaties maakt.
Gepost door Karen op 03-02-2013 om 16:41 | Reacties [3]
» De Zweinsteinexpres in Wizarding World Orlando «
In december vertelden we jullie al over de korte filmpjes met het trio die opgenomen werden voor de nieuwe attracties in Wizarding World Orlando. Nu zijn er geruchten verschenen dat deze filmpjes afgespeeld zullen worden terwijl bezoekers wachten op hun ritje met de Zweinsteinexpres, en ook in de trein zelf naar Zweinstein. Omdat de Zweinsteinexpres een verbinding zal vormen tussen het Wegisweggedeelte van het park en het Zweinstein/Zweinsveldgedeelte van het park, zijn er ook geruchten dat bezoekers twee keer tickets zullen moeten kopen! Hopelijk wordt het niet allemaal nog een duurdere bedoening.

Update: Hier vind je nog een aantal constructiefoto's van de nieuwe attracties in Orlando!

Ondertussen wordt er hard verder gewerkt aan het eerste Wizarding World themapark in Japan. Vanaf morgen zullen daar al treinen rondrijden met reclame voor het park, dat zal openen in 2014.
Gepost door Karen op 31-01-2013 om 20:05 | Reacties [5]
» Sundance Film Festival «
Dit weekend vond het Sundance Film Festival plaats in Utah. Zowel Kill Your Darlings met Daniel Radcliffe als The Necessary Death of Charlie Countryman met Rupert Grint gingen in première en kregen positieve reacties! Hier vind je een aantal foto's van Daniel en zijn collega's. In Kill Your Darlings speelt Daniel voor het eerst een homoseksueel personage. Dat vindt de pers natuurlijk heel interessant, maar Daniel houdt het professioneel en zegt alleen dat het "iets nieuws" was.

Emma Watson liet ondertussen weten dat zij in The Bling Ring, die in juni uitkomt, voor het eerst een personage speelt waarmee ze zich absoluut niet mee kan vereenzelvigen. Ze vond het dus belangrijk om te ontdekken hoe haar karakter Nicki in elkaar zit. Hier vind je het volledige artikel.
Gepost door Karen op 20-01-2013 om 21:00 | Reacties [5]
» Grapjes op de set van film 3 «
Er is een leuk filmpje opgedoken uit de extra's van Prisoner of Azkaban, waarin Daniel vertelt over een grap die werd uitgehaald door Michael Gambon (Perkamentus) en Alan Rickman (Sneep). Het gaat om de scène met de slaapzakken in de Grote Zaal, vlak nadat Sirius had ingebroken in Zweinstein. Regisseur Alfonso Cuarón had Daniel naast een meisje gelegd dat hij toen wel leuk vond, en besloot samen met Michael - die toen nog maar zijn eerste Harry Potterfilm deed - en Alan om iedereen eens goed te doen lachen. Wat er dan gebeurt kan je zelf zien in het filmpje!
Gepost door Karen op 15-01-2013 om 19:43 | Reacties [7]
» Emma wint Favorite Dramatic Actress «
Vannacht vonden de People's Choice Awards plaats, gehost door Kaley Cuoco van The Big Bang Theory. Emma Watson was genomineerd voor haar rol als Sam in The Perks of Being a Wallflower, dat Favoriete Dramafilm won, en ze heeft ook gewonnen! Hier zie je een filmpje waar Eddie Redmayne, haar co-star uit My Week with Marilyn, haar winst aankondigt en Emma de award in ontvangst neemt.

Harry Potter was genomineerd bij "Favorite Movie Fan Following". Helaas ging die award naar de Twihards! De meeste awards waren trouwens voor the Hunger Games.